Terug naar home

Reisinspiratie

PISCO SOUR & CEVICHE… de pure smaak van Peru

Pisco is een alcoholische drank die gedistilleerd wordt uit druiven. Het vormt de basis voor een heerlijk aperitief.

Voor 1 cocktail hebt u nodig:

*6 cl Pisco of Macerado de Coca (een variant van Pisco aangelengd met coca-bladeren)
*3 cl vers geperst limoensap
*4 cl rietsuikersiroop
*een klutsje eiwit (jawel)
*4 ijsblokjes

Alles gedurende 5 seconden mixen in een blender. Serveren in een mooi glas met een snuifje kaneel.

Ceviche

Ceviche is de naam van rauwe vis of schaaldieren, gegaard in citrussap. Zalm, zeebaars, coquilles, scampi’s lenen zich uitstekend. Gebruik enkel superverse producten. Bij vis is het belangrijk alle graten te verwijderen en de vis in dunne plakken te snijden. 

*Meng het sap van enkele limoenen met fijn gehakte chili-pepers, wat fijn gesnipperde sjalot, grof zout en peper.
*Laat de vis of schaaldieren gedurende enkele minuten in het mengsel marineren in de koelkast tot de plakjes ondoorzichtig zijn. *Giet het sap weg.
*Besprenkel eventueel nog met enkele druppels olijfolie.

Heel lekker in combinatie met avocado!